För er vill jag berätta 2

att tvillingarna lever fortfarande och växer så sakteliga. Det finns en försiktig optimism från läkarhåll. Vad den optimismen står för vet jag inte riktigt, men det kan innebära en tro på att kanske båda kan överleva.

 

Den lilla babyn växer mer än förväntat och den stora mindre. De väger ca 600 respektive 900 gram nu. Föräldrarna har besökt neonatalavdelningarna, sett en liten liten röd flicka som är lika stor som deras minsta kommer att vara när det är dags. Datum för planerat snitt är satt till den 24 augusti, men det kan komma att ändras allt eftersom omständigheterna. De har sett blöjor och nappar som de där små liven har. Jag har fått se en blöja.

 

- Oj oj, det är ju en dockblöja, eller ett litet trosskydd! Här är den fotad ihopvikt på mitten intill en snusdosa. Snusdosan var det jag just då kom åt som kunde ge en idé om skalan. Blöjan lär vara populär för storasyskon som får lagom stora blöjor till sina dockor och nallar.

 

De träffar experter med tätare intervall nu. Fosterdiagnosläkare, MVC, specialistmödravården, neonatalen etc. Och så lever de för övrigt ett stillsamt liv som inkluderar ett och annat geocachande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0