Förbli-frisk-skriven

Är hemma i värmeböljan ca 2 dar innan det bär iväg igen. Betar av en rätt diger att-göra-lista och sitter vid tangenterna och funderar över vad jag jag berätta egentligen. För nåt har jag på hjärtat att förmedla.

Det som först dyker upp är läget med de mina, dotterfamiljen, och tvillingarna i magen. Långt senare dyker något upp som har med mig att göra och då är det mesta jobbrelaterat.

 

Så då skriver jag väl lite om det som är "i figur", som vi gestaltare uttrycker det.

 

Först och främst. Jag är inte lika invaderad av dotterns öde. Men det berör mig på djupet, lika väl. Dottern med pojkvän har varit på ännu en undersökning med specialistläkaren. Det gav ett visst förvånande resultat. Båda tvillingarna lever. Den mindre, den som är selektivt tillväxthämmad, har växt lite till, och fått aningen bättre förutsättningar att fortsätta att göra det. Det är både glädjande och väcker nya oroande frågor.

 

De har ett beundransvärt förhållningssätt som jag vill sammanfatta som samlat positivt. De går in för och sätter sig in i vad tvillingföräldraskap innebär. Agerar kraftfullt för att bli stöttade på ett kvalificerat och professionellt sätt. De har på gång ny barnmorska, försäkringar och ny lägenhet. Vidare blev dottern heltidssjukskriven, fast hon känner sig både frisk och arbetsför. Igen ett knepigt ord. Sjukskriven. Hon är förbli-frisk-skriven.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0