Vad händer?

Jag är en attraktiv person. Det kan jag fås att tro i alla fall. Jag är attraktiv som hyresgäst på otrygga villkor.  Just nu ser jag tre alternativ.

 

Jag kan fortsätta att bo där jag bor, hyfsat centralt i Drottningstaden, med villkoret att det är vardagar som gäller. Varje helg behöver jag dra. Eller fråga om det går bra att bli kvar över helgen.

 

Jag kan hyra lägenheten i Kungälv på heltid i ett år. Inte längre. Jag kan inte räkna med att få överta kontraktet, då det är mångårig kö till dessa lägenheter. Min kompis stod 7 år i kö för att få den lägenheten han nu har.

 

Jag kan bo där jag bor och dessutom hyra en annan lägenhet under helger. Det är en annan av mina kollegor som nu erbjuder detta alternativ. I attraktiva Linnéstaden. Där kan jag inte bo permanent.

 

Dessutom kan jag köpa mig en lägenhet och då blir utbudet stoooort.

 

Tankarna snurrar runt. Jag är nog inte mogen att köpa lägenhet. Än. Det blir så definitivt då. Då behöver jag definitivt säga hej då till bostaden i Mellanmjölkens land. Men jag är mogen att tänka hyresalternativ. Ävn om de är andrahands utan häng på förstahandskontrakt.

 

Varför jag håller på att engagera mig i det här. Jag sitter inte i sjön, ju. Jag undrar helt enkelt vad som händer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0