Ugnsstekt torskrygg, rotsaker och rödvin
Jag träffade ju en mer än 40-årig gammal bekantskap för några dagar sedan. Vi ingick i samma gymnasiekompisgäng. Sen dess har vi inte hörts av. Jag letade reda på honom i våras och knöt mailkontakt, vilket ledde till att jag blev bjuden på middag i hans familj i fredags.
Det är nåt visst med att knyta an till olika perioder i sitt liv. Särskilt ungdomen. Vi såg på bilder från slutet av 60-talet med killgänget iklädda ultramoderna hornbågade glasögon. Det var helt enkelt jättemysigt att prata om de åren som var då och hur det sen blev. Hur det kom sig att han blev seglingsintresserad och hur han efter en tid av studier i teoretisk fysik blev tandläkare. Under studierna på käftis träffade han sin fru, en tvättäkta Drottningstadsmänniska, uppväxt i Långedrag.
De bjöd på en tvättäkta Drottningstadsmåltid, ugnsstekt torskrygg med ugnsstekta rotsaker (bla potatis, blomkål och rödbetor) och till detta drack vi rödvin och vatten. Det var exotiskt för mig. Rödvin till torsk har jag aldrig druckit förr. Himla gött. Och himla trevligt.