Zinkpasta och fetvadd

Har varit på tvillingbesök. Åååååå det är så mysigt. Åååå det går så bra för de små damerna. Himla bra helt enkelt.

 

Den här gången kunde jag ha mobilen på flygplansläge och därmed var det möjligt att fota dem. Det är så mysigt att sitta och titta på bilderna av de små i mobilen när jag t ex väntar på ett tåg, något jag har för vana att göra. Eller buss. Det gör väntan kort.

 

Dottern hade en släng av mjölkstockning igår och satt med brösten inlindade i fetvadd. Fetvadd väcker minnen från egna baby-upplevelser. Fetvadden gjorde underverk. Det gjorde zinkpasta också. Vilken röd hud som helst kunde fås att bli normal med zinkpasta. Det berättade jag för dottern.

– På min tid hade vi nåt som heter zinkpasta, som gjorde underverk.

– Det har vi nu med, sa hon.

 

Å så visade hon på en liten plastburk med några kluttar i. Det var zinkpasta. Ja, sen gjorde ju en bröstpump tillvaron dräglig också. Och det gäller även dottern. Hon pumpar ju all mjölk, eftersom de små töserna inte kan suga än. Så hon har redan kommit att välsigna zinkpasta, fetvadd och bröstpump. Mysigt att se att det inte är så mycket nytt under solen, vad gäller baby-skötsel.

_______

 

Den här bloggen skrev jag redan i söndags på tåget till Drottningstaden. Det var nåt inernetkrångel som gjorde att jag inte publicerade den. Sen har jag åkt in i en jobbubbla, så som jag brukar då hag är här, och alldeles glömt mina minnen. Men på jobbet har jag inte glömt min nya titel. Jag hör hur jag skryter för dem jag träffar.

 

- Hur har sommaren varit?

- Sommaren och sommaren. Den har väl varit bra. Men vill du höra de verkligt stora nyheterna, vi pratar världsnyheter?

- Jadå, jodå, ojdå (eller nåt i den stilen)

- Jag har blivit tvillingmormor.

- Nej men, va roligt.

- De mår efter omständigheterna såååå bra och....

Åååååå de är så små.

Åååååå de är så fina.

Ååååå de är så lika.

Åååååå de fyller två veckor, idag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0