Flera små orosfält

Det är helg med ösregn och ishalka. Jag har botaniserat bland färgbutiker. Har googlat på färgaffärer nära mig och hittade via Eniro en hög i Nordstan/Femman. Men när jag väl kom dit så visade sig uppgiften vara fel. Cervera har inte färg. Teknikmagasinet inte heller. Men det lär ju inte vara deras fel, snarare är det väl Eniro.

 

Därför tog jag spårvagn till Grönsakstorget och letade upp Magasinsgatan 19 där det absolut skulle ligga en färgaffär. Pyttsan. Inte låg det nån färgaffär där. Men det blev trevligt ändå för jag hittade ett litet koncentrat av trevliga affärer. Norrgavel, Artilleriet m fl. Intog en sopplunch innan jag begav mig till ytterligare en adress som skulle ha färg. Nu lyckades det.

 

Därmed har jag kunnat påbörja projekt målning av bokhyllor. Mitt i allt trevligt pyssel i min lägenhet summerar jag att det finns en liten hög med orosmoment runt mig just nu. De är inte jättestora och dramatiska. Men de är istället flera.

 

Dels har jag min egen hälsa att vara lite fundersam kring. Hoppas vid gud att de inte hittar nån cancer och att jag snart kan bli av med mina besvär.

 

Jag väntar ännu ett barnbarn i dagarna. Grynet, alltså barnet i magen, har behagat sätta sig till ro med rumpan ner och på måndag ska man försöka vända på henom. Jag håller tummarna för att det ska gå jättebra.

 

Mina 6 månaders tvillingbarnbarn i Huvudstaden artar sig fint, men... Signe, den större av dem, har fått någon sorts influensa med feber och slakhet och de sökte hjälp på Astrid Lindgrens sjukhus. Där blev pappan kvar med Signe över natten medan mamman (min dotter) åkte hem med Hedda, den mindre av de två. Ikväll vabbar hon, mamman. Om man nu kan vabba ett friskt barn. Men hon kan ju inte gå till jobbet och lämna den lilla hemma utan tillsyn. Det blir en fråga att utreda för arbetsgivare och försäkringskassa. Nåväl. Det är en världslig sak.

 

Huvudsaken det går bra för Signe och Grynet och för mig själv. Det skulle vara trevligt. Då skulle mina privata orosmoln skingras.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0